Poate fi blogul considerat o carte într-un proces continuu de redactare? Personal consider că acesta este noul statut al blogurilor. De ce? Foarte simplu: deosebim un blog de altul la fel cum deosebim o carte de alta, urmând aceleaşi principii.
La o carte primul lucru care ne atrage este coperta, la blog este tamplete-ul, citim cărţi în funcţie de ce informaţii ne dorim să extragem din ele (dacă suntem pasionţi de istorie citim biografii, cărţi de specialitate şi romane istorice, dacă suntem pasionaţi de arta machiajului ne vom axa pe cărţi de specialitate,etc. etc.) , la fel şi cu blogurile ( vrem să aflăm ce se poartă în sezonul toamnă-iarnă accesăm un blog de fashion, vrem să aflăm noutăţi din lumea mondenă căutăm un blog axat pe ştiri mondene). Totodată facem diferenţa între bloggeri la fel cum o facem între scriitori: sunt scriitori care scriu “bine” sau “prost” , la fel şi bloggeri, sunt scriitori care reuşesc să capteze atenţia unui cititor încă cu prima pagină a cărţii, precum sunt bloggeri a căror prim post pe care îl citeşti te convinge că persoana din spatele cuvintelor are ceva interesant de spus.
Şi acum întreb: voi ce credeţi, este blogul cartea generaţiei tinere de azi?
Imi place cum ai facut aceasta comparatie intre carti si bloguri, dar la intrebarea ta "este blogul cartea generaţiei tinere de azi?" va trebui sa raspund: nu. Nimic nu va inlocui cartile (eventual doar e-book-urile :)) ). Blogurile sunt eventual niste jurnale, sau dupa caz, "ziare" (pentru ca ne transmit noutati din diverse domenii: viata mondena, moda, politica etc).
RăspundețiȘtergereEu totusi cred ca majoritatea tinerilor prefera sa arunce un ochi pe bloguri,cat si pe n-spe mii de site-uri decat sa puna mana pe o carte...dar asta e doar parerea mea subiectiva
RăspundețiȘtergere